Hall of EGO


Hej!

Mitt ego vill tala med er!




Dagens fundering!

Återgå to my natural hair color







Ni får ursäkta mina obegåvade inlägg  (iaf idag) men jag känner inte för att tänka i djupare banor för stunden. Ibland vill man slå sig själv i huvudet efter alla analyser och historier man spinner i sin hjärna!


Därmed säger jag hej  hej till alla era spöken som finns rotade inom er!

168 timmar i paradiset

Åter tillbaka i Umeå efter en intensiv och härlig vecka i Sthlm. Veckan har innehållit både en del jobb och nöjen. Allra härligast var att få träffa familjen och vännerna.

 

Jag och min lovely Jessika har gjort stan farlig ett antal gånger. Vi har bl.a. promenerat, diskuterat allt från himmel och jord, shoppat och fikat. Jag tjatade till mig café Saturnus som jag tyckte var supermysigt! De hade the biggest buns evvvvver! För att inte tala om deras goda varmchoklad! Heaven! Den som ännu inte varit där ska jag släpa med.

 

 

 

Fantastisk och glad bild på Jessika på nyår!! Soon soon får du äta allt du vill :) <3

 





Jag kämpar med min bulle på café Saturnus



Från onsdag till torsdag färdades jag med båt i samband med en jobb-konferens. Skitkul var det!! Gick och la mig vid 5 på morgonen med smink och allt. Tre timmar efter var det dags att stiga upp, fräscha till sig (vilket innebär att ta nytt smink över det gamla som kletat in sig under natten. Underverk I tell you! Njaaa, inte riktigt). Mådde inte så värst bra då jag var hur trött som helst och ville bara krypa ned under täcket och drömma mig bort. Efter båtturen väntade en varm middag med hela familjen. Balsam för själen!

 

 

 

Gungande havet!

 

Fredagen spenderades en stund i stan sedan var det dags att hämta upp Junia då hon skulle sova över hos oss.  Sedan traskade jag över till dig Hana (för att jag vet att du läser det och vill se ditt namn :P). Blev bjuden på en sjukt god middag som hennes mamma lagat. Yummy in my tummy! Efter maten hade vi flera fail-moments då vi skulle titta på Vampire Diaries och avsnittet inte hade kommit ut och sedan kunde vi inte få igång Breaking dawn.SÅ istället roade vi oss med youtube och andra roliga sidor!

 

On saturday åt jag frukost med Aliya på café Sirap. O M G! De hade godaste american pancakes och äggröra! Allt var american style! Tror t.o.m. kassörskan var amerikanska. Jag trivdes som fisken i vattnet!

Café Sirap



Resten av timmarna spenderades med familjen tills det var dags för avresa.

 

 

 

Hmm, läste igenom just det jag hade skrivit och insåg att det blev ett “ Hello dear diary! Today I was....i’ve been......I did......I ate...I liked....I disliked” inlägg. Antar att sådana inlägg behövs också! Allt kan väl inte bara handla om starka känslor?!


Om sanningen ska fram...

I fredags kom jag äntligen till mitt älskade Sthlm! Det kändes otroligt skönt att får träffa sin familj som älskar och accepterar en för den man är och inte för den de vill att man ska vara. På senaste tiden har jag känt att folk vill förändra mig till en helt annan Natalja än vad jag själv anser är jag. Det är mitt liv, och mitt endast ska jag få vara den jag vill. Visst finns det en del situtioner där man bör anpassa sig efter eller ta tips och råd från närstående, men i slutändan är beslutet mitt.

Jag förstår inte heller vad det är som händer med mig!!! Jag är som en tickande bomb, som när som helst kan börja gråta, skrika, skratta o.s.v. Jag skäms verkligen och säga det, men på något sätt känner jag mig nere. När jag tänker på vilken underbar familj jag har som ger mig så mycket värme och kärlek, mina vänner som alltid finns där och stöttar mig i vått och tort med sin kärlek, borde jag skämmas för att jag känner mig som jag gör och istället vara glad och otroligt tacksam, och det är jag självklart. Varför kommer då dessa low feelings upp? Jag brukar vara rätt bra på att tyda mina egna känslor och andras. Men nu känns det som att jag har tappat bort mig i den mörka tundran. VARFÖR? Det finns människor som mår ännu sämre och måste kämpa för att överleva. Varför är jag så egoistisk och ledsen över saker som andra skulle fnysa åt? Inte allt dock. En del saker är svåra att förklara, speciellt när jag själv upplever de otydligt. Eller vet jag vad som stör mig men inte vågar/vill erkänna det för mig själv? Eller tror jag att jag vet fast jag i huvudsak inte vet a jack?!

En sak är dock säkert! It really hurts when your loved ones disappoint you!


...........

Så jävla trött på att (nästan) varje dag ska förstöras av idioter!

One night only

Yes det stämmer! Imorgon, om vädergudarna tillåter, kommer jag att infinna mig i Sthlm. I skrivande stund, sitter jag vid mitt köksbord och tittar då och då mellan raderna ut genom mitt fönster. Det är nämligen så att Narniariket har anlänt hit! Japp genom himlen. Inga konstigheter för Norrland egentligen. Dock är det trevligare att infinna sig inomhus än utomhus för stunden. Snökaos med andra ord.

Under dagen har jag gjort bort lite skrivjobb, sen en annan grej, och skypat med Jite. Hon befinner sig i Indien sen oktober månad och kommer hem om 2 månader. Kändes så skönt att få prata och se henne lite. I miss you so!!! <3  Det blir extra kul/känsligt när man inte kan ses så ofta, i och med att jag bor i Umeå och hon i Sthlm. Blir över helgerna när jag har tid att komma ned. Men nu är hon ända bort i Asien!! Vem vet, det kanske blir en ändring på hela Umeå-grejen snart ;). 



Nu har jag tänkt att städa lite. Tycker inte alls om att ha det stökigt ( men visst händer det iaf ibland). Hmm, undrar om det är föräldrarnas förtjänst haha. Alla som känner och träffat mina folks förstår vad jag menar :).


Au revoir mes amis for now!


Bilden ger inte rättvisa till den faktiska stormen som pågår!


I was here

Beyonces låt I was here. Älskar texten och musiken. Hon sjunger det jag känner.

I wanna leave my footprints on the sands of timeKnow there was something that, and something that I left behindWhen I leave this world, I'll leave no regretsLeave something to remember, so they won't forget
I was hereI lived, I lovedI was hereI did, I've done, everything that I wantedAnd it was more than I thought it would beI will leave my mark so everyone will knowI was here
I want to say I lived each day, until I dieAnd know that I meant something in, somebody's lifeThe hearts I have touched, will be the proof that I leaveThat I made a difference, and this world will see
I was hereI lived, I lovedI was hereI did, I've done, everything that I wantedAnd it was more than I thought it would beI will leave my mark so everyone will know
I was hereI lived, I lovedI was hereI did, I've done, everything that I wantedAnd it was more than I thought it would beI will leave my mark so everyone will knowI was here
I just want them to knowThat I gave my all, did my bestBrought someone to hapinessLeft this world a little better just because
I was here
I was hereI lived, I lovedI was hereI did, I've done, everything that I wantedAnd it was more than I thought it would beI will leave my mark so everyone will knowI was here x2


Tre...

Om tre dagar är det dags för mig att åka till mitt älskade Sthlm! Som jag har längtat dit!!!!!! Så kul, varje gång jag åker ned planerar jag in en massa saker, sen när jag väl är på plats är jag för trött för att göra något. Känns som att  kroppen ger upp på något sätt för att den vet att den kan slappna av. Den här resan blir iofs lite annorlunda då jag åker dit med jobbet. Men i vilket fall som helst finns helgerna och några lediga vardagar. Det kommer att bli legen......wait for it........a bit more....and some more....DARY!! Det bästa blir ju familjen och vännerna.

Dagen i övrigt har bjudit på jobb sedan hemgång. Hmm, ville ladda upp någon häftig bild men insåg rätt snabbt att alla bra bilder finns fortfarande i min kamera och jag är för lat för att föra över de till datorn. Inspiraaaatioooon någoooooon?
Aja, därför lägger jag upp dagens låt istället:



Flo rida- wild ones
Satt inne på donken igår förresten och blev helt förvånad över att de hade så bra musik där inne. Det kändes som att sitta på något hak i Sthlm. Helt lovely!! Varför jag blev så förvånad är för att Umeå generellt sätt levererar dålig musik. Vare sig det gäller nattklubb eller fik. För många aktivister I guess.
Borde frågat om playlistan. Next time!

Grattis kompis

Just hemkommen från jobbet. Klockan är 22:35. Niiiiiice!
Idag fyller Hana 22 år! G R A T T I S hjärtat! Önskar dig all det bästa, hälsa, lycka och kärlek!
Make a wish!
Foto: southernsavers
Foto: southernsavers.com

Fun facts

Höger- eller vänsterhänt: Högerhänt

Favoritgodis: Daim

Är det nåt du absolut inte äter? Rött köpt, svamp, kokt paprika och lök

Kläder just nu: Myskläder

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: !800-talet

Sommarplaner: Inga särkilda än

Saft eller alkohol: alkohol

Hur många kuddar sover du med: 2

Favoritväder: En varm sommardag

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: kniv, tändstickor, motgift

Spelar du nåt instrument: Nej

Morgon - eller nattmänniska: Nattmänniska

Sparare eller slösare: Slösa

Tror på liv på andra planeter: Ja

Tror du på mirakel: ja

Ser du på kärleken som ett misstag: Nej

Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2 söner

Bio eller promenad: Beror på sinnesstämningen

sommar eller höst: sommar

Rädd för insekter? Inte alla

Bästa bok? Har många favoriter!

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Kunna läka mig själv och andra människor

Vad vill du jobba som? Inspiratör

Chips, morötter eller godis? Chips

Pizza eller hamburgare? Pizza

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Nej aldrig

Stökigt eller välstädat? Välstädat

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Nej

Är du rädd för blod? Nej, men säkert om det fanns mycket på en gång

Saltar du på maten? Ja

Anser du att du är stark? Psykiskt rätt så, fysiskt ja men inte styrkemässigt

Brukar du sola? Om det är sommar eller om jag är utomlands ja.

Kaffe, te eller inget? kaffe och te


Uppfriskande söndag

Idag njuter jag av min söndag även fast jag vet att en ny vecka är på intåg. Helgen har varit lugn och fantastisk för min del. Jag har åtnjutit allt jag velat och bara varit ensam med mina tankar. Det behövdes! Ibland, eller rätt ofta, iaf för mig, kommer stunder då jag behöver placera alla tankar på rätt hylla. Får jag inte tillfälle till det, blir det rörigt och slutar med utbrott på människor som finns i närheten. Jag vet att jag inte är ensam om det och det är ju en tröst! Vem vill vara en lunatic? Men sanningen är att vi alla är det i någon mening.



Här nedan får ni en bild på mina synder under helgen!




Filmen som jag tittat på, som jag gör även idag heter The Forsyte saga. En magnifik berättelse som utspelar sig i 1800-talets viktorianska England. Åh vad jag älskar den tiden! Alla kläder, möbler, deras gester! Allt allt allt! The romance of the time!!! Breathtaking! Även chokladen jag inmundigade Quizas no 1 är breathtaking! Den fick jag av kära Jessika <3! Bromma blocks rocks and so does she, what can I say! Tack tack igen! Tyvärr kom inte min tekopp med men eftersom jag är en sann ryss så vet ni att mycket te dracks (även nu också).

Sommaren gör come back snart

Snart är sommaren här ,därför vill jag redan nu ställa in er på sommartankar! Wiihoo!!!


Umeå in bloom!




Heart of Umeå...

Year of confessions

Hej på er!
Lördag idag som ni redan vet, and that makes me happy. Idag har jag inte gjort många knop utan mest bara legat i soffan och tittat på rysk tv. En rolig grej som jag upptäckt, är att jag med åren blivit mer pro-ryss. Förut, var jag mer avig mot hela den grejen.Jag vet, och jag ska vara ryss liksom! Vet inte varför, utgår bara från hur jag kände mig flera år sedan. I miss mother Russia! Det var ca 4-5 år sen jag var hemma i Moskva sist. Även om staden inte skulle kännas likadan då en del av familjen flyttat därifrån eller gått över till andra sidan, finns mina rötter där, antagligen också dem som drar mig tillbaka. Det kan iofs bero på att jag börjat titta mycket på rysk tv och därför fått en längtan. Där har vi en erkännelse!
Om jag ska återkomma till dagens blogginläggtittel ( konstigt ord jag valde där men aja)  handlar det om olika confessions eller erkännelser jag ska göra under året. Det här är inget nyårslöfte utan bara något jag kom på idag. Jag har lugnat ned mig med alla nyårslöften som förväntas av en från samhället. Varför? För vissa känns 1 januari som ett nytt kapitel där man lämnar bakom sig allt som hände förra året och börjar om på nytt det här året. Ja visst, men man lämnar det bakom sig för dagen kanske för att man har familjen runt sig eller att man  är bakis och inte orkar tänka, men allt finns ju ändå kvar i tankarna och i handlingarna som gjort att man befinner sig där man gör för stunden. Varför väntar man på 31:a jan kl. 00:00 för att ta tag i sitt liv och göra upp en massa löften som ska verkställas under året? Vad hände med de resterande 364 dagarna man har under året to make a difference? Antagligen måste vi människor inse att vi behöver "speciella dagar" to make things happen! Suck.
Som ni förstått, har jag inte lovat mig själv något utan fortsätter med alla löften ( som jag anser är mål) från i fjol!

The truth always conquers


God dag!

Sitter just nu och dricker kaffe med macka. På tv visas Grey's anatomy där de summerar sina liv med olika händelser. Jag kan inte låta bli att göra detsamma.
Idag är det fredag and I'm so happy!! Helgen är räddningen :D :D. Om en vecka får jag åka hem till min kära familj som jag saknar så mycket! Jag såg de en vecka sen men still missing them too much!!
Soon soon!!!!
Dags att göra något vettigt! Jobbet kallar.

4 år senare...

Fyra år senare är jag åter tillbaka.

Jag börjar inlägget med att direkt säga att jag inte riktigt vet varför jag startade upp en blogg. Jag är väldigt privat när det gäller mina tankar och vill helst inte att någon ska ta del av de skriftligt om jag själv inte väljer att dela med mig. Kanske har jag för tillfället valt att öppna dörren på glänt? Har ingen aning hur länge jag vill eller tänker hålla på med det här eller varför jag ens låter det publiceras på nätet. Aja man måste testa på lite här i livet antar jag.

 

 

Mycket har hänt under dessa år. Vet att jag startade bloggen 2008 när jag var uppe i norra Sverige, Armasjärvi. Minns att jag var väldigt ledsen av olika anledningar. Så jag startade upp en blogg för att lätta på mitt hjärta. Vart ju inte många inlägg men det var värt ett försök. Nu, fyra år senare vet man inte var röda tråden börjar. I stora drag, har mycket i mitt lilla liv förändrats och likaså jag. Återkommer kanske lite senare med detaljer. Eftersom, som jag nämnde ovan, är väldigt privat av mig, kan det här bli en väldig omställning att  skriva så öppet och skicka ut till en stor massa (ja den är ju inte så stor här på min blogg, men själva inllägget finns ändå ute på internet). Ikväll tänkte jag inte vara  långrandig och istället välkomna mig själv tillbaka samt välkomna er framtida läsare. Hoppas att vi får en trevlig stund, hur länge den än varar!

 

Tjingeling!


RSS 2.0